Des de l'any 2008 l'Associació Catalana d'Atenció i Intervenció Musicoterapèutica (ACAIM) incorpora un nou eix temàtic en els tallers de musicoteràpia que s'imparteixen a l'Associació Centre Pedralbes, que atén persones amb discapacitat intel.lectual.

Així doncs l'any 2008 iniciem un projecte que es concreta en la formació d'una banda de música amb instrumentació pròpia d'un grup de rock. Aquest l'anomenem Colosband i està format (en aquell moment) per 7 usuaris del centre (dues dones i 5 homes) que interpreten versions del The Beatles.

El grup es troba una hora i mitja un cop a la setmana dins dels espais de tallers per assajar. Un parell o tres cops l'any, realitzem actuacions musicals dins i fora del centre.

Aquesta proposta neix a partir de l'experiència que els musicoterapeutes Bjorn Seinmo i Tom Naess de Noruega iniciaren l'any 1992 a Oslo. Aquest mètode que parteix del model Nordoff/Robbins consisteix en la facilitació de la instrumentació per tal que els participants, diagnosticats amb retard mental i d'altres patologies associades, esdevingun membres actius d'una formació de rock (bateria, guitarres, baix, teclat i veus).

La Colorsband enregistrant les seves cançons a Grabaciones Silvestres a Sant Quirze Safaja. D'esquerra a dreta, el Joel, la Belén, el Jordi P, el Raül, el Xavi, la Clara, el Josep, l'Esteban, el Marc, l'Àlex i el Jordi T.

Gràcies al Marc Parrot per possible aquest somni.

Twist and Shout / La Bamba
Gravació als estudis Silvestre amb en Marc Parrot.
Colors Band - La bamba twistshout MIX MP[...]
Archivo de Audio MP3 [8.0 MB]
Love me do
Colors Band - Love me do MIX MP3.mp3
Archivo de Audio MP3 [8.0 MB]